Tillbakablick på året som gått

En sammanfattning av Blickle-året 2023

År 2023 är i många avseenden ett händelserikt räkenskapsår för Blickle-koncernen. Invigningen av den nya 24 000 kvadratmeter stora produktionsbyggnaden för polyuretanhjul och den nya Blickle-administrationsbyggnaden, inklusive Blickle Experience Centre, var viktiga milstolpar i företagets 70-åriga historia. Med det framgångsrika slutförandet av dessa banbrytande projekt är Blickle idealiskt rustat för framtidens utmaningar.

Trots sin världsledande position inom hjul- och länkhjulsindustrin och sin globala närvaro stod Blickle-koncernen inför utmaningarna i en krävande ekonomisk miljö under 2023. Den ekonomiska tillväxten var svag i många europeiska länder, vilket också hade en negativ inverkan på efterfrågan inom hjul- och länkhjulsindustrin. Konflikterna i Ukraina och Mellanöstern, hög inflation, bristen på kvalificerad arbetskraft och en svag global ekonomi påverkade också Blickle-koncernens tillväxt.

Trots detta kan vi vara nöjda med den övergripande utvecklingen, eftersom Blickle-koncernen trots dessa negativa omständigheter kunde försvara och ytterligare utöka sin position som global marknadsledare inom hjul- och länkhjulsindustrin. Blickle står inför ett stort antal utmaningar och utvecklas ständigt tack vare olika optimerings- och digitaliseringsprojekt samt ett stort antal innovativa produktutvecklingar för att kunna ligga i framkant även i en svår marknadsmiljö.